1 Voor Moeite

We kennen ze allemaal. Series die goed beginnen en daarna enorm snel bergaf gaan.

LOST 2004 – 2010

Lost de meest belovende serie ooit! In 2004 smeet Belgacom mij voor de eerste keer op smallband. De reden was overdreven veel downloads van de serie LOST. De kans dat dit nog zou gebeuren na seizoen 2 was zo goed als NULL. Verwarrende verhaallijnen, overbodige personages en de verandering van mysterie naar magie maakte LOST een overbodige WC serie! LOTS of crap!

  • season 1
  • season 2

HEROES 2006 – 2010

In 2006 kondigde NBC met veel tamtam de serie Heroes aan. Mooie beelden, een sterk verhaal. Doodgewone mensen die bovennatuurlijke krachten kregen. Men weet toch dat een serie van zulke aard haar hoogtepunt bereikt heeft wanneer iedereen de superpowers ontdekt heeft en het kwade door het goede verslagen is. De jongens van NBC zagen dit blijkbaar anders en dwongen de scenarioschrijvers om nog 3 extra seizoenen te maken. Deze oude leuze geldt ook voor superman: wie hoog vliegt, kan laag vallen. Shame on you Tim Kring!

  • season 1

PRISON BREAK 2005 – 2009

Prison Break was deftig. Zeer deftig zelfs!  Helaas pindakaas, het kon niet blijven duren. De zware gevangenismentaliteit werd vervangen door liefdesverdriet en irritante personages. Kortom een serie voor verliefde tienermeisjes! Tijdens deze serie heb ik echt op mijn tanden moeten bijten. Het naïeve in mij geloofde dat de serie nog te redden viel, niet dus! Seizoen 1 moet je zien, skip de rest!

  • season 1

HOW I MET YOUR MOTHER (2005 – Hopelijk snel!)

Vraag eens aan je ouders hoe ze elkaar leren kennen hebben? Je zal maximaal een paar uur van je leven kwijt zijn! Volgens mij hebben de schrijvers van How I Met Your Mother een zwaar probleem qua tijdsbesef. Al ZES seizoenen proberen we te achterhalen wie de bewuste moeder is. Komaan jongens, de pret is er nu wel af! Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste vier seizoenen zeer aangenaam vond. Tegenwoordig kan ik het echt niet meer aan. Barney heeft zijn beste periode gehad. Meneer Ted & CO hoeven voor mij ook niet meer. Josh Radnor (Ted) heeft dit al begrepen en probeert nu zijn uitgemolken rol in de film Happythankyoumoreplease nieuw leven in te blazen. Wat mij blij zou maken: “Kids, your mother was a whore!

  • season 1
  • season 2
  • season 3
  • season 4

 

WEEDS (2005- )

Het was eens wat anders, een soccer mom die weed verkocht. In het begin kon ik er best mee lachen. Mooie begingeneriek, leuke verhaallijnen. Het eerste seizoen was realistisch. Na een overdosis THC sloeg dit om naar surrealistisch. Hallo! Even een korte samenvatting van 6 seizoenen: Weed verkopen, vluchten wegens afgebrand dorp, meer weed verkopen, vluchten, trouwen met Mexicaanse President, Hash verkopen, moord plegen, vluchten,gevangenis,  etc ..  Bij deze geef ik Jenji Kohan een gouden tip: Je serie mag dan wel Weeds heten, maar dit betekend niet dat je gebonden bent aan één thematiek. Showtime schoot in 2005 met Weeds recht in de roos. Helaas was het dartboard maar 1 mm dik. Afvoeren!

  • season 1
  • season 2