The Flight Of The Conchords

Geplaatst: januari 5, 2011 in Komisch

Tijdens mijn zoektocht naar goede komische series, kwam ik plots terecht bij The Flight Of the Conchords. Aangezien ik zelf op vlak van muziek actief ben, sprak deze serie mij meteen aan. Een aanrader voor diegene die graag abstractere humor appreciëren zonder lachband!

The Flight Of The Conchords (TV series 2007 )

Twee muziekanten afkomstig uit het verre New Zealand proberen het te maken in Amerika. Samen met de zelfingenomen manager Murray  proberen ze de Amerikaanse Music scene te veroveren. Jemaine speelt bas en heeft een zeer domme / realistische kijk op het leven. Bret, de gitarist, is een dromer die een zeer negatief beeld heeft over geheel de situatie. Tijdens de show heerst er een sfeer van ontgoocheling, frustratie en ongeloof. Toch creëert Flight Of The Conchords een positief onderliggende boodschap.  Geef nooit je dromen op, succes behaal je alleen door doorzetting! Geloof in je eigen idealen zonder  rekening te houden met wat andere mensen van je denken.

Persoonlijk vond ik deze serie een goed voorbeeld van een niet alledaagse tv concept zonder al te arty farty te doen.  Voor een duo uit het grotendeels onbekende Nieuw Zeeland hebben ze het ver geschopt!

Hou je van humor met een flinke kritische kijk op de maatschappij, dan is deze serie echt iets voor jou!

Persoonlijke score: 7.5/10

Seasons: 3

MDB 8.9/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.