Summer Heights High

Geplaatst: januari 6, 2011 in Komisch

Misschien denk je wel dat ik iets heb met series die zich afspelen op middelbare scholen. Voor alle duidelijkheid: dit is niet zo! Valt deze serie te vergelijken met The inbetweeners? Absoluut niet! Een totaal ander concept in een ander land en bedoeld voor een ander doelpubliek.

Summer Heights High (TV Series 2007)

Heb je alle series op deze blog reeds verslonden? Misschien is deze dan goed verteerbare kost! Summer Heights High is een serie van HBO die het schoolleven in Australië beschrijft. Niet erg boeiend zou je denken. Niets is minder waar! Het leuke aan het concept is dat geheel de situatie beken wordt vanuit het standpunt van verschillende personages. Op de koop toe worden de hoofdpersonages steeds door dezelfde acteur gespeeld. Origineel en mooi bedacht. Chris Lilley speelt zowel de egocentrische leerkracht Mister G als probleemkind Jonah Takalua en nog veel andere karakters.

De serie kent geen echte climax maar blijft wel tot het einde boeien. Je voelt wel dat de personages een lange voorgeschiedenis hebben. Je kan het vergelijken met Ali G en Borat. Deze waren reeds jaren populair voordat ze werkelijk op het witte doek verschenen. Hou je van situaties waarvan je moeder zegt “dit kan nu toch niet” dan is deze serie, zoals gewoonlijk, een aanrader.

Persoonlijke score: 8/10

Seasons: 1

IMDB 9.2/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.