Dead Set

Geplaatst: januari 7, 2011 in Actie
Tags:, , ,

Post apocalyptische series draag ik hoog in het vaandel.  Als je er bij stil staat zijn doem scenario’s  nog niet zo onrealistisch. Een ongelukje met een virus in een of ander lab? Een menselijk foutje tijdens kernproeven?  Er is niet veel nodig om de mensheid in één klap uit te roeien.

Dead Set (TV series 2008)

Wat zou er gebeuren als er een dodelijk virus uitbreekt zonder dat je het weet? Je werkt door aan je dagelijkse onzin terwijl er buiten chaos heerst en zombies de wereld veroveren. Dit concept werd al gebruikt in 28 Days Later en soortgenoten.  Dead Set brengt in dit genre toch wat nieuws!

Wanneer er tijdens de opnames van Big Brother (UK) het virus uitbreekt, weten de kandidaten hier niets van.  Op subtiele wijze dringt het bij de kandidaten door dat de rest van de UK in zak en as ligt. Charlie Brooke, het genie achter deze serie, is er in geslaagd twee verschillende soorten van publiek samen te brengen.  Zowel de intermenselijke relaties als de gore taferelen worden fantastisch verfilmd. De nood aan bescherming tegen zombies wordt extreem goed in kaart gebracht en vormt naast de gruwelijk realistische scènes het thriller element van deze serie.

Het menselijke aspect wordt tijdens de serie goed besproken. Vroeger was je een topmanager, nu een zielige angsthaas. Dit bewijst nogmaals dat mensen veel meer eigenschappen in zich hebben als ze denken.  Deze komen pas tevoorschijn als de omstandigheden “goed” zijn. Vijf episodes vol spanning! Ook al ben je geen fan van zombies, toch moet je deze serie gezien hebben.

Persoonlijke score: 8.5/10

Seasons: 1

IMDB 8.1/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.