Dollhouse

Geplaatst: januari 10, 2011 in Sci-Fi
Tags:,

Hoe functioneren de hersenen? Sommige kinderen weten al op hun vijf jaar wat ze willen worden. Anderen blijven tevergeefs zoeken. Welke factoren spelen een rol bij de creatie van het karakter? Je directe omgeving heeft hier zonder twijfel een grote invloed op. Men vertelt dat je na je vijftigste verjaardag niet meer veranderd. Dollhouse veegt deze stelling volledig van tafel!

Dollhouse (TV series 2009 – 2010)

Joss Whedon, geestelijke vader van de serie Firefly, schreef opnieuw een opmerkelijke sci-fi triller. De serie draait rond één onderwerp: brainwashing! Hoe geweldig (gestoord) zou het zijn als je het karakter / persoonlijkheid van iemand kon wissen en opnieuw samenstellen? Psychopaten zouden in ieder geval niet meer bestaan.  Een geheime locatie. Een service die mensen op maat aflevert. Oorspronkelijk was het bedoeld om personen (criminelen, mensen met schulden) een tweede kans te geven. Ze werden een X aantal jaar ingezet als een Doll. Hun leven wordt opgeslagen en vervangen door een lege waas.  Deze waas wordt nadien opgevuld met een compleet andere persoonlijkheid, gekozen door een klant. Maar wat gebeurt er als een doll zich zaken begint te herinneren uit zijn/haar vorig leven? Samen met de zoektocht van een inspecteur (Paul Ballard) die deze organisatie op spoor is, vormt dit genoeg spanning voor drie seizoenen!

Een psychologische triller van formaat! Net zoals Firefly werd deze serie te vroeg beëindigd door FOX. Goede actie in combinatie met een sterk verhaal en goed gekozen personages. Een tip: ga niet af op de eerste aflevering.  Deze geeft een erg foute voorstelling! Na de tweede aflevering weet je perfect wat ik bedoel met ‘meest verslavende / meeslepende serie ooit ’.

Persoonlijke score: 8.5/10

Seasons: 3

IMDB 7.9/10

Reacties zijn gesloten.