The Wire

Geplaatst: januari 10, 2011 in Drama
Tags:, ,

Van politieseries zoals Flikken word ik spontaan misselijk. Gelukkig is er nog de BBC met jaarlijks nieuwe detectivereeksen. Toch, na 15 norse commissarissen heb je dit ook wel gehad! Daarom was ik enorm opgelucht toen ik de serie The Wire voorgeschoteld kreeg! Een Amerikaanse serie van HBO die toch een andere wending geeft aan het politiegebeuren.

The Wire (TV series 2002 – 2008)

The Wire, oorspronkelijk gebaseerd op het boek Clockers van Richard Price, speelt zich af in Baltimore. Een jonge inspecteur (Mcnulty) probeert de drugshandel en criminaliteit tegen te gaan.  Wanneer het aantal dodelijke slachtoffers de hoogte inschiet, bijt hij zich vast op deze zaak. Mcnulty is een typisch voorbeeld van en good cob, bad cob personage. Langs de ene kant zit hij vastgebonden aan regeltjes en wetten, langs de andere kant wil hij de grote jongens oppakken en gebruikt hij soms middelen die niet al te proper zijn.  Het leven van iemand die in ‘The Projects’ is geboren is hard! Gangs die hun drugscorners verdedigen, afrekeningen in het milieu worden zonder veel poespas verfilmd. De grote verschillen tussen arm en rijk worden ook zeer goed in beeld gebracht.

In 2002 kwam de reeks voor het eerst op televisie. The Wire was in die tijd zeker geen groot succes. Nu wordt het aanzien als een cultserie die een groot aantal vaste aanhangers kent.

Zoals David Simon (Creator/Producer van The Wire)  ooit zei: The Wire is a novel on film! Harde taal, realisme ten top. Een politieserie als geen ander!

Persoonlijke score: 9/10

Seasons: 5

IMDB: 9.7/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.