The Sopranos

Geplaatst: januari 11, 2011 in Drama
Tags:, ,

Drie jaar geleden was ik compleet geobsedeerd door The Godfather. Het is misschien de enige filmreeks die ik daadwerkelijk op dvd heb. Na menigmaal herbekijken van deze trilogie viel mijn oog op The Sopranos.

The Sopranos (TV series 1999 – 1007)

Toevallig weer een serie van HBO? Absoluut niet, ze maken gewoon ijzersterke series! David Chase, bedenker / schrijver, is er in geslaagd om een maffia-serie te maken die zich zonder twijfel kan meten met de genialiteit van The Godfather. De acteerprestaties van James Gandolfini als grote baas (Tony Soprano) zijn werkelijk verbluffend! Je zou bijna geloven dat Gandolfini in dergelijk milieu is opgegroeid! The Sopranos zonder Gandolfini staat gelijk aan The Godfather zonder Brando!

Tussen de Italia-Amerikaanse dialogen maakt Chase plaats voor wat luchtigere thematiek. De familieleden worden dagelijks geconfronteerd met vooroordelen en beschuldigingen. Zij beseffen wel wat vaderlief is, maar spreken hier nooit over. Naast familiale kwesties, maffia praktijken en spannende scènes wordt het geweten van Tony in kaart gebracht. Melfi, de sexy psychiater, helpt Tony met allerhande problemen. Dit brengt zowel grappige als confronterende tv met zich mee. Chase maakt ook plaats voor gevoelige, droevige momenten. Het leven van een maffiabaas is niet altijd rozengeur en maneschijn. Aan de hand van pijnlijke beslissingen, schrijnende situaties beschrijft de serie de keerzijde van Tony’s  medaille.

The Sopranos is een serie voor mensen met geduld. Maar eens verzonken in Tony’s leefwereld, lijken zes seizoenen erg kort.

Persoonlijke score: 8/10

Seasons: 6

IMDB 9.4/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.