Cold Feet

Geplaatst: januari 13, 2011 in Drama
Tags:,

Ik weet niet hoe het bij u zit, maar mijn leven is zeker niet boeiend genoeg om verfilmd te worden. Enkele memorabele gebeurtenissen uit mijn jeugdjaren, dat wel ja! Je zou er hoogstens één episode mee kunnen vullen. Daarna zouden de kijkcijfers een diepe duik nemen. Gelukkig hebben scenarioschrijvers het privilege om er op los te liegen. Hiep hiep hoera voor de fictie!

Cold Feet (TV series 1997 – 2003)

Zes mensen, drie koppels en drie standen. Deze aspecten maken van de serie Cold Feet een hit!  Adam, een system analyst, leert Rachel kennen tijdens de eerste aflevering. Ze zijn een doordeweeks koppel met realistische dromen en herkenbare problemen. Adam heeft veel last van bindingsangst en dit zorgt voor een constante spanning tussen beide partijen.

Pete en Jenny Gifford, het tweede koppel, zijn op jonge leeftijd getrouwd. Van de drie koppels verdienen zij het minst en leiden hierdoor een moeilijk bestaan. Jenny voelt zich meer en meer ondergewaardeerd. Wanneer haar gevoelens voor Pete vervagen, kan ze niet anders dan actie ondernemen.

David en Karen Marsden, het derde koppel, leeft in luxe! David is een selfmade man, een workaholic van de bovenste plank! Uiteraard heeft elk huisje zijn kruisje. Wanneer Karen (huismoeder) haar levenswijze beu geraakt, maakt ze het David (pantoffelheld) erg moeilijk. Ramona, de Spaanse kinderverzorgster, zorgt voor hilarische omstandigheden die meer dan welkom zijn.

Biedt deze serie meer dan alleen relatieproblemen en familiedrama’s? Uiteraard! Het script is op een geweldig creatieve manier opgesteld. Een goed evenwicht tussen drama, tophumor, romantiek en fantastische acteerprestaties maken van deze serie een niet te missen belevenis.

Mike Bullen: “I know David and Karen are a little out of the realm for most of us, but they are at the top end of the middle class, with Rachel and Adam in the centre, and Pete and Jenny at the bottom — so everyone, I think, finds one couple they identify with”. Voor iedereen wat wils!

Persoonlijke score: 7.5/10

Seasons: 5

IMDB 8.2/10

Reacties zijn gesloten.