Survivors

Geplaatst: januari 13, 2011 in Drama
Tags:, ,

Opnieuw een doodsbedrijgend virus, veel zieken en een handvol immune mensen. Heeft deze serie iets gemeen met Dead Set? Uiteraard, ze beschrijven beiden dezelfde thematiek, toch zijn ze enorm verschillend. De film Blindness (2008), ook een aanrader, komt meer in de buurt.

Survivors (TV series 2008 )

Londen slaat alarm. Ziekenhuizen lijken wel varkenskwekerijen! Een dodelijk griepvirus verspreidt zich als een lopend vuurtje.  Abby  wordt wakker, tot haar grote verbazing heeft ze het virus overleefd. Ze constateert dat bijna alle inwoners van Londen dood zijn. Haar zoon, die op kamp is, kan ze niet bereiken.  In de veronderstelling dat hij ook immuun is, vertrekt ze onmiddellijk op zoektocht.

Survivors legt de klemtoon vooral op het “en wat nu” effect. Bendes regeren steden, groepen die een nieuwe regering willen oprichten, afgelegen communities, … Wie zal er uiteindelijk overheersen? De serie besteedt veel aandacht aan details. Geld is niets meer waard, geen autoriteiten!   De oog om oog tand om tand mentaliteit brengt veel spanning en actie.

Tijdens Abby’s zoektocht komt ze in contact met andere overlevenden.  Iedere  ‘Survivor’ heeft zijn of haar eigen geschiedenis. Een van hen is Tom (Max Beesley) en speelt samen met Abby een cruciale rol in dit geheel. De serie is een remake van Survivors (1975). Een goede remake!

Persoonlijke score: 8/10

Seasons: 2 / ..

IMDB 7.7/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.