Californication

Geplaatst: januari 18, 2011 in Drama
Tags:, ,

Vlaanderen heeft het moeilijk met pikante TV. De woorden blote borst en “liefdesscène” vatten alles netjes samen. Nu, ik heb zeker alle begrip voor acteurs die naaktscènes uit de weg gaan. Voor je het weet staat alles op YouTube en luister je voortaan naar de naam ‘kleinduimpje of grote reus’.

Californication (TV series 2007)

Hank Moody (David Duchovny) , een seksverslaafde schrijver, heeft van zijn leven een puinhoop gemaakt. Hij zit met een reusachtige writer’s-Block en zijn eeuwige liefde (Karen) staat op punt te trouwen met een andere man. Becca, zijn dochter, ziet alles voor haar ogen ontploffen. Als leerkracht veegt hij grondig zijn voeten aan alle regels. Zijn goede vriend Charlie, de manager, houdt Henk op het juiste spoor terwijl zijn eigen huwelijk bergaf gaat.

Het verhaal stelt niet veel voor en is vrij tot zeer cliché. De manier waarop het verfilmd wordt, is echter geniaal! Ik denk niet dat ik ooit zoveel borsten, seksscènes en druggebruik in één serie gezien heb. De fucks vliegen er in het rond en samen met de ironische kijk op het leven geeft dit sublieme TV.  Showtime wil met deze serie een soort ‘kijk eens wat wij allemaal durven’ mentaliteit creëren. Beetje kinderachtig maar het werkt wel!

Een doordeweekse serie die al aan haar vierde seizoen zit.  Sex, Drugs & Rock-’n-roll? Ja? Zeker zien dan!

Persoonlijke score: 7/10

Seasons: 4 / …

IMDB 8.8/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.