The Shield

Geplaatst: januari 18, 2011 in Actie
Tags:, ,

De criminaliteit wordt steeds erger in België! Het zijn toch altijd dezelfde! En waar zit de politie? Deze uitspraken horen we dagelijks aan de toog, op straat of op de radio. Persoonlijk vind ik dat het allemaal goed meevalt. Misschien moet ik er wel bij vertellen dat ik geboren en getogen ben in Leuven. In de lijst van meest agressieve landen van Europa, staat België op de vijfde plaats, de UK op de eerste. Good morning officer!

The Shield (TV series 2002 – 2008)

In Los Angeles, een broedplaats voor illegale praktijken, woont Vic Mackey (Michael Chiklis), huisvader en zwaargewicht bij de politie. Samen met Shane (Walton Goggins), Lemansky (Kenneth Johnson) en Gardocki (David Rees Snell) vormen ze het strike team. Dit team werd uit de grond gestampt voor één enkele reden: het bestrijden van zware criminelen!  Vic gebruikt methoden die niet al te koosjer zijn. Geen haan die hier naar kraait, de resultaten zijn er!

De derty cop mentaliteit speelt een belangrijke rol in het geheel. Naast extreem agressieve scènes leer je de man achter badboy Vic kennen. Een moraalridder van het eerste uur. Net zoals the street code, heeft het strike team ook zijn regels. Aan kinderen wordt er niet geraakt, geen deals sluiten met verkrachters, etc.. .   Na verloop van tijd trekt de afgunst voor Vic’s gedrag weg en maakt plaats voor bewondering!

Een slag van de molen, een explosie van agressiviteit, hondsbrutale dialogen. Zo zou je de eerste aflevering van The Shield kunnen omschrijven. Tijdens de tweede aflevering volg je vol spanning hun wilde avonturen. Tijdens de derde aflevering zit je op het puntje van je stoel. Een onconventionele politiereeks van Sony Pictures!

Quote Vic Mackey: Good cop and bad cop have left for the day. I’m a different kind of cop.

Persoonlijke score: 8.5/10

Seasons: 7

IMDB 8.9/10Officiële Site

Reacties zijn gesloten.