Hung

Geplaatst: januari 19, 2011 in Drama
Tags:, ,

Ik ben opgegroeid in een leerkrachtenmilieu. Elk jaar, meestal tussen januari en maart, komen de klachten weer naar boven. Zoveel uren voor zo weinig loon? Wees gerust, ze moeten hard werken, maar slecht hebben ze het zeker niet.

Hung (TV series 2009)

Ray Decker (Thomas Jane) Werkt als sportleerkracht in een lokaal schooltje. Zijn vrouw heeft hem net verlaten voor een andere man. Samen met zijn zoon en dochter woont hij in een klein houten huisje, gebouwd door zijn grootvader, aan de rand van een preachtig meer. Wanneer zijn huis afbrandt, geraakt hij het hoedenrecht over zijn kinderen kwijt. Doordat hij als leerkracht onderbetaald wordt wegens de economische crisis, besluit hij zelf zijn huis op te knappen.

Verbouwingen zijn niet goedkoop. Ray gaat op zoek naar extra inkomsten. Een cursus waarin iedereen wordt aangemoedigd zijn unieke talent optimaal te gelde te maken, doet Ray beseffen dat hij maar één ding heeft wat weinig anderen hebben: een grote penis. Cursusgenote Tanya biedt zich spontaan aan als pooier.

Naar mijn mening krijgt deze serie wat te weinig krediet. Het verhaal zit goed in elkaar en de personages worden extreem goed vertolkt. De serie geeft, zeker in het eerste seizoen, niet direct aan waar de schrijvers naartoe willen. Misschien moeten we de scenarioschrijvers nog wat tijd gunnen vooraleer we een finaal oordeel vellen.

Persoonlijke score: 8/10

Seasons: 2 / …

IMDB 7.7/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.