Extras

Geplaatst: januari 20, 2011 in Komisch
Tags:, ,

Volgens mij heb je drie soorten werkmensen. Nummer één is veelzijdig en laat zich leiden door het lot. In welke situatie ze ook terecht komen, ze maken er het beste van. Nummer twee barst van prille enthousiasme maar verliest onderweg de motivatie en zoekt steeds opnieuw een ander doel. Persoon drie droomt van kinds af aan van een bepaalde job en wil hier alles, maar ook echt alles, voor doen.

Extras (TV series 2005 – 2007)

Toen ik op Canvas reclame voor de opvolger van The Office zag, hield ik mijn adem in. Zou dit even goed zijn? Hopelijk geen zwak afkooksel! Uiteindelijk viel het allemaal best mee. Uiteraard zie je gelijkenissen met David Brand en Andy Milman. De pijnlijke humor blijft dezelfde maar alles krijgt een subliem nieuw jasje. Wanneer je The Office  experience los laat, komt de serie pas echt tot zijn recht.

Andy Milman (Ricky Gervais) is een figurant in series en films. Samen met Maggie (Ashley Jensen) speelt hij de centrale rol. Andy wil kost wat kost beroemd worden. Maggie neemt genoegen met het feit dat ze niet veel verdient en denkt niet na over haar toekomstmogelijkheden. De small-talk tussen Andy en Maggie zorgt voor grappige conversaties en zorgt voor een wat luchtige, luie sfeer. Naar mijn goesting komt het eerste seizoen te traag op gang. Seizoen 2 brengt wat meer variatie. Elke aflevering draait rond een bekende acteur. Zo speelt Daniel Radcliffe (Harry Potter) een puberale kwajongen en Orlando Bloom een narcistische egotripper.

Net zoals The Office eindigt de serie met een positieve noot. De humor rond personages waar je eerst afgunt voor vertoond, dat overgaat in medelijden en resulteert in bewondering, is nog steeds respectabel. Dit in veronderstelling dat zowel script als cast snor zit. Bij Extras is dit zeker het geval!

Persoonlijke Score: 7.5 /10

Seasons: 2 + Special

IMDB 8.9/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.