Jericho

Geplaatst: januari 25, 2011 in Drama
Tags:,

Het zwaartepunt van een object is het punt waarop de massa van dat object in evenwicht is. Wellicht hebt u dit vroeger getest aan de hand van een potlood en een geodriehoek. In volgende serie stelt deze driehoek de wereld voor en is het zwaartepunt het dorpje Jericho.

Jericho (TV series 2006 – 2008)

Jake Green (Skeet Ulrich) is terug van weggeweest. Zijn vader / burgemeester Johnston Green heeft zijn plotse vertrek nooit goed kunnen verwerken. De problemen die destijds aanwezig waren, komen terug boven drijven. Jeugdliefdes, vroegere vetes etc .. Voor persoonlijke kwesties heeft Jake geen tijd. Geheel Jericho staat in rep en roer wanneer ze in de verte een nucleaire falloutwolk aan de horizon zien verschijnen.  Beetje bij beetje vallen alle communicatielijnen met de buitenwereld weg. Geruis op de radio, een eeuwig gevecht van zwarte en witte mieren op televisie. Maar wat als de benzine opgeraakt? Zijn zij de enige die Wereldoorlog lll overleefd hebben? Ze besluiten de handen in elkaar te slaan en Jericho met alles wat ze hebben te verdedigen.

Geen gruwelijke beelden, wel een triller van formaat. Wie zit er achter deze oorlog?  Bang om de radioactieve zone in te trekken. Twee seizoenen waarvan het tweede iets minder. Een klein detail in dit geweldig geheel!

Persoonlijke score: 7.5/10

Seasons: 2

IMDB 8.2/10

Reacties zijn gesloten.