Carnivàle

Geplaatst: januari 26, 2011 in Drama
Tags:, ,

Sommige zaken kan je gewoon niet verklaren. Déjà Vu momenten, een slecht voorgevoel, … ze zijn aanwezig maar je kunt ze niet visualiseren. De zesde zintuig  filosofie is hier een goed voorbeeld van. Ik twijfel ten zeerste of dit wel bestaat, maar  geheel ontkennen doe ik niet. Ik denk eerder dat sommige onder ons veel gevoeliger zijn voor bepaalde prikkels. Daardoor kunnen ze hun handelingen beter africhten en lijkt het of ze op voorhand weten wat er gaat gebeuren.

Carnicàle (TV series 2003 – 2005)

De serie dompelt je onder in de sfeer van voor 1930. Zware hongersnood en werkloosheid maken van het leven een hel. De ene stort zich in verderf, de andere wordt fanatiek gelovig. Ben Hawkins (Nick Stahl), een ontsnapte crimineel, sluit zich aan bij het circus.  Geleidelijk dringt het tot hem door dat hij een speciale gave bezit. De serie beschrijft als geen ander de tweestrijd tussen goed en slecht, tussen God en de duivel.  Langs de ene kant heb je Ben, die door de serie heen tot besef komt dat hij de uitverkorene is. Langs de andere kant heb je priester Justin Crowe (Clancy Brown). Ze komen elkaar nooit tegen maar delen dezelfde dromen, nachtmerries vol cryptische boodschappen over verleden en toekomst.

Wanneer de serie voor het eerst werd uitgezonden, was er vooral kritiek op de verhaallijn. De meeste vonden het wat te verwarrend.  Ik vind juist dat het niveau van vaagheid, dat veel aan de verbeelding overlaat, een zeer sterk punt. De prachtige decors, het oog voor detail en uitmuntende acteerprestaties maken van deze serie een vreemde maar niet te missen ervaring.

Persoonlijke score: 8.5/10

Seasons: 2

IMDB 9/10

Reacties zijn gesloten.