Boardwalk Empire

Geplaatst: januari 28, 2011 in Drama
Tags:, ,

Onze privacy komt tegenwoordig onder druk te staan. Iedereen plaatst persoonlijke zaken op internet en deelt gevoelens via Facebook. Twitter zorgt dan weer voor kompleet zinloze quotes.  Blijkbaar willen we graag opgemerkt worden. Vroeger deed men dit via kleding, nu via het internet.  Ook voor politici wordt het steeds moeilijker om beslissingen te nemen zonder uitgesmeerd te worden in de pers. De tijd van crimineel actieve politici die mensen onder de knoet houden, is gelukkig grotendeels voorbij.

Boardwalk Empire (TV series 2009)

En goede mix tussen The Sopranos en Deadwood!  De serie sleept je mee in een de wereld van Atlantic City 1920. Geheel de stad staat op zijn kop. Het verbod op alcohol wordt ingevoerd. Vrouwen mogen eindelijk gaan stemmen. Goed nieuws zou je denken? Not at all! De mannen die werkelijk de touwtjes in handen hebben, denken hier anders over. Wanneer er weinig aanbod is, vliegen de prijzen naar boven. De maffia grijpt haar kans …

Met Steve Buscemi in de hoofdrol en Martin Scorsese als regisseur waren de verwachtingen hoog gespannen. Dit mag ook wel als je weet dat deze serie 20 miljoen dollar heeft gekost. Het oog voor detail is magnifiek! HBO liet speciaal voor deze gelegenheid de pier van Atlantic City reconstrueren. Alles is af, de sfeer is meesterlijk.  Van Boardwalk Empire hebben het laatste nog niet gezien. Hopelijk laat het tweede seizoen niet lang op zich wachten.

Persoonlijke score: 9/10

Seasons: 1 / …

IMDB 9/10

Reacties zijn gesloten.