Green Wing

Geplaatst: januari 31, 2011 in Komisch
Tags:,

In elke vriendenkring is wel een internetgoeroe. Terwijl wij krankzinnig werden van de krakende inbeltoon van een 56K modem, konden zij al vlotjes downloaden en tegelijkertijd, jawel, telefoneren! Slome, heerlijk lange dagen, series kijken. Dit ging zelfs zo ver dat we tijdens de zomervakantie de moeite niet meer deden om 5 meter ver naar het toen nog respectabele Marktrock te gaan. Green Wing was één van de oorzaken!

Green Wing (Tv Series 2004 – 2006)

Eerste en vooral: deze serie valt niet te vergelijken met Scrubs (TV series 2001 – 2010). Geloof mij, ik heb beide series geheel bekeken en het enige dat hetzelfde is, is het decor. Green Wing is Brits in al haar glorie! Absurde humor overgoten met een goede portie seksistisch stereotiep gedrag!  Victoria Pile, schrijver en producer van de alom bekende serie Smack The Pony (TV series 1999 – 2004), doet haar naam weer roem aan! Het concept is eenvoudig. Een paar dokters, verpleegsters, medewerkers en leerlingen die van de ene surrealistische situatie in de ander vallen. Naast dit alles wordt er nog plaats gemaakt voor serieuze zaken. Relaties, uiteraard in alle geuren en kleuren en ook persoonlijke problemen komen voldoende aan bod. Hierdoor bestempel ik Green Wing als een volwaardige serie dat zich niet beperkt tot grappige sketches.

Wat misschien het meest typerend is voor Green Wing, is de wijze waarop alles verfilmd wordt. De afleveringen worden zeer dynamisch opgebouwd door het toepassen van op muziek geplaatste slow- of fast motion effecten . Erg origineel, als je het mij vraagt! Deze serie is uiteraard oud nieuws, maar zeker een bespreking waard! Persoonlijk heb ik hier enorm veel plezier aan gehad. Zien dus!

Persoonlijke score: 9/10

Seasons: 2 + Special

IMDB 8.9/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.