Corleone: il capo dei capi

Geplaatst: februari 6, 2011 in Drama
Tags:,

Ik heb het moeilijk met waargebeurde verhalen.  Als je die weg dan toch inslaat, maak dan een documentaire. Er is niets zo irritant als opgeklopte waarheden om kijkers te overladen met ‘wooow’ gevoelens. Denk maar aan ‘Titanic’ waarin de gereconstrueerde boot en decors het enige geloofwaardige waren. Ook films die eindigen met: ‘In 1980 stierf hij, zijn zoon heeft hij nooit gekend’ hoeven voor mij niet. Volgende serie, een uitzondering op de regel, laat de wereld zien hoe het moet!

Corleone: il capo dei capi (TV series 2007)

Salvatore Riina woont samen met broer en vaderlief in het dorpje Corleone. Na een tragisch ongeval wordt Salvatore (roepnaam Toto) de enige kostwinner van het gezin. Hij maakt deel uit van een vaste vriendenklik. Breed hebben ze het niet en raken snel verwikkeld in de criminaliteit.  In het begin is er vooral sprake van kleine kruimeldiefstallen, later wordt het wat serieuzer. Wanneer Toto zich meer en meer opwerkt bij de lokale maffia, begint het geweten van zijn goede vriend Biagio te knagen. Hij besluit om zich aan te sluiten bij de Politie.

De serie sleurt je mee in een sterk verhaal, prachtige decors en extreem realistisch overkomende acteerprestaties. Wanneer je een naslagwerk in verband met het ontstaan van de maffia naast deze parel van een serie zou leggen, zou je veel overeenkomende elementen zien.  De schrijvers hebben echt hun best gedaan om een zo authentiek mogelijk beeld voor te stellen en zijn hier volgens mij ook echt in geslaagd! Je waant je in Italië, je beleeft alles alsof je erbij bent. Een serie om te koesteren!

Persoonlijke score: 8/10

Seasons: 1 (6 episodes)

IMDB 8/10

Reacties zijn gesloten.