Sherlock

Geplaatst: februari 8, 2011 in Drama
Tags:, ,

Van papieren jeugdheld tot platte entertainer. Zo zou je mijn relatie tot Sherlock Holmes kunnen omschrijven. Toen in 2009 de Film Sherlock Holmes op het witte doek verscheen, begon ik spontaan te watertanden. Na het bekijken van de film bleef er alleen nog een wrange nasmaak over. Mijn spitsvondig idool was vervangen door een nevelig personage dat meer weg had van James Bond dan een detective. Leve de BBC, zij hadden het lef om de klok terug te draaien en alles recht te trekken.

Sherlock (TV Series 2010)

Hoe geniaal zou het geweest zijn, indien Sherlock in zijn tijd alle hedendaagse technische hulpmiddelen ter beschikking zou gehad hebben? Het antwoord op deze vraag wordt na de eerste aflevering duidelijk: ‘ZEER GEN£IAAL’! Steven Moffat, bekend van Doctor Who, Jekyll en Coupling,  brengt samen met Mark Gatis (The League of Gentlemen, Doctor Who) een eigentijdse versie van het Sherlock verhaal. Buiten enkele verwijzingen naar de originele versie van Arthur Conan Doyle worden alle aspecten in een nieuw jasje gestoken.

Sherlock (Benedict Cumberbatch) woont samen met Dr. Watson(Martin Freeman) in het alom bekende Londense  appartement 221b Baker Street. Watson, een kreupele ex-militair, heeft het moeilijk om zich opnieuw te integreren in de maatschappij. Sherlock, de meest arrogante versie ooit, maakt enorme indruk op Watson. Doordat ze beiden gefascineerd zijn door de dood, geweld en mysterie, vormen ze een onafscheidelijk duo.  De serie bestaat op dit moment uit drie afleveringen.  Te weinig, dit smaakt naar meer!

Persoonlijke score: 8.5/10

Seasons: 1 (3 episodes)

IMDB 9/10Officiële Website

Reacties zijn gesloten.