Coupling

Geplaatst: februari 21, 2011 in Komisch

Een succesvolle reeks bestaat uit een aantal basiselementen. Een succesvolle komische serie bestaat uit: verfijnde situatiehumor, spitsvondige dialogen, overdreven gelaatsuitdrukkingen en goed gecaste personages die elkaar goed aanvullen. Wil je 100% zeker zijn? Gooi er dan nog wat seksueel getinte verhaallijnen bij!  Dit laatste vormt het hoofdbestanddeel van volgende serie.

Coupling (TV series 2000 – 2004)

Het Britse antwoord op de Amerikaanse serie Friends? Jazeker, en wat voor een antwoord! Print beide verhaallijnen op slide af. Leg ze over elkaar en schakel de overhead projector aan. Je zal direct merken waarom deze serie vaak met Friends wordt vergeleken. Een hoopje vrienden maken absurde zaken mee. Ze spreken dagelijks af in hetzelfde café. Tussen pot en pint worden de verhaallijnen uit de doeken gedaan.

Moet een Friends liefhebber deze serie overslaan? Neen! De serie brengt toch een aparte sfeer met zich mee. Je wordt ondergedompeld in een wereld waar seks belangrijker is dan wat dan ook. De serie is zowel geschreven vanuit het standpunt van mannen als van vrouwen. Per aflevering wordt er één onderwerp aangehaald. Het leuke is dat hetzelfde onderwerp uit het standpunt van beide geslachten beken wordt.

De cast is werkelijk verbluffend. Vervang één van hen en het is om zeep. Wanneer Jeff, de grappige krullenbol, afwezig bleef tijdens het vierde seizoen kwam de serie tot een einde. Drie seizoenen vol pret! Zowel in als rond het bed!

Persoonlijke score: 8.5/10

Seasons: 4

IMDB  9.1/10

Reacties zijn gesloten.